eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kegyetlenül tarolt a vihar Szlovéniában

Óriási károkat okozott a vihar Szlovénia keleti részén. A fölcsuszamlások miatt, amelyek megrongálták az utakat, a hatóságok lezárták a szlovén-osztrák határt, a Loibl-hágót - közölte a helyi sajtó.

Az erős széllökésekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal járó vihar hétfőn késő délután csapott le az ország több területére.

Mariborban több száz tűzoltó szivattyúzza a vizet a házak pincéiből, és vesz részt a takarításban, a károk felszámolásában.

Az ország északi és déli részében jégeső okozott komoly károkat a vetésekben és a házakon.

Celje mellett, Medlogban egy villámcsapás tüzet okozott egy sportrepülőtéren. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük az épületeket, de a hangár - amelyben több kisebb sportrepülőgép, sárkányrepülő és egyéb felszerelés is volt - teljesen leégett.

Ideiglenesen több közutat is lezártak a fölcsuszamlások és a kicsavart fák miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×