eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egy fa tetején várta a mentősereget a lezuhant pilóta

Majdnem 13 órán át várta egy balesetet szenvedett ultrakönnyű repülőgép pilótája egy fa tetején Németországban, hogy lehozzák.

Rendőrségi információk szerint az 59 éves német férfi az egész éjszakát egy 30 méter magas fa ágai között töltötte kisrepülőjében a baden-württembergi Schwäbisch Gmünd városa közelében.

A pilóta az első vizsgálatok szerint sértetlenül úszta meg a zuhanást, "a körülményekhez képest jól van" - közölte a rendőrség szóvivője. Elővigyázatosságból kórházba vitték.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A gép hétfő este 8 órakor zuhant a fára. A mentés a meredek, úttalan hegyoldalban nagy nehézségekbe ütközött.

Ahogy a fát megközelítették, a repülőgépet alulról kötelekkel igyekeztek stabilizálni. Reggelig tartott, amíg a pilótát kényelmetlen helyzetéből kiszabadították.

A Degenfeld és Weissenstein közötti erdős szakaszon összesen 60 szakember dolgozott a helyszínen, a hegyi mentőkön kívül kivonult a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×