Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vizsgálatot indítanak Anton Yelchin halálának ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fiat Chrysler Automobiles NV nyomozást indít a Star Trek-mozikból ismert színész, Anton Yelchin halálát okozó 2015-ös Jeep Grand Cherokee ügyében.

A rendőrség vasárnapi közlése szerint a 27 éves színész vasárnapi halálát az okozta, hogy a kocsifelhajtóról legurult terepjárója a kerítéshez nyomta őt Los Angeles-i otthonában.

A halottkém szerint Yelchin halála fulladás miatt következett be, a toxikológiai tesztek eredményeire azonban még legalább hat hetet kell várni.

A Fiat Chrysler áprilisban több mint 1,1 millió autóját és terepjáróját hívta vissza világszerte az elektronikus sebességváltó rendszer visszajelzései miatt, amelyeket a használók gyakran félreértenek. Ez a probléma eddig 41 sérülést, 212 balesetet és 308 esetben anyagi kárt okozott.

A kereskedőknek kiküldött májusi levelében a Fiat Chrysler azt írta, hogy legkésőbb júliusig vagy augusztusig elvégzi a szükséges szoftverfrissítéseket.

A vállalat ezt megelőzően azt ígérte az autótulajdonosoknak, hogy az utolsó negyedévre megpróbálja orvosolni a problémát, addig is arra kérte őket, hogy mindig bizonyosodjanak meg róla, hogy tényleg parkolóállásban hagyták-e a járművet, az elektronikus sebességváltó rendszer ugyanis megtévesztő lehet.

A Fiat Chrysler szóvivője, Eric Mayne szerint a cég "alapos vizsgálatot" indít Yelchin balesetének ügyében. Mint fogalmazott: "Korai lenne még spekulációkba bocsátkozni az okokat illetően".

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője szerint a nyomozóik tisztában vannak azzal, hogy az autókat visszahívták és jelenleg azt vizsgálják, hogy a visszahívás oka közrejátszhatott-e a halálesetben.

Amennyiben igen, akkor az orosz származású Yelchin lenne a "hibás" Jeepek első halálos áldozata. Egy 2014-es amerikai tanulmány szerint 2008 és 2011 között évente csaknem száz ember vesztette életét és kétezer szenvedett valamilyen sérülést elguruló autók miatt.

Yelchint elsősorban az új Star Trek-filmekből ismerheti a közönség, ő alakítja ugyanis a USS Enterprise fiatal orosz navigátorát. A széria soron következő része, a Star Trek: Mindenen túl július 21-én érkezik a magyar mozikba.

A hazai közönség egyebek között a Zöld szoba, a Halhatatlan szeretők, a Terminátor - Megváltás és az Alpha Dog című filmekben láthatta a fiatal színészt.