Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Búvárt ölt meg egy cápa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Cápa ölt meg vasárnap egy ausztrál búvárt, alig egy héten belül ez a második halálos cápatámadás a nyugat-ausztráliai partoknál - közölte a rendőrség.

A 60 éves nő egy férfival búvárkodott a Perth északi részén fekvő Mindarie népszerű merülőhelyen, amikor cápa támadott rá.

A helyszínre érkező halászoknak sikerült kimenteni a nő merülőpartnerét. A férfinak ugyan sikerült behúznia a csónakba a súlyosan sebesült nőt, de sérülései halálosnak bizonyultak - mondta el Danny Mulligan, Nyugat-Ausztrália szövetségi állam nyomozója.

A halászok közlése szerint a cápa több mint 5,3 méter hosszú volt.

A támadás után a környékbeli strandokat lezárták, a halászati minisztérium hajói megpróbálják megtalálni és befogni a tengeri ragadozót.

Kedden egy szörföst támadott meg egy cápa a nyugat-ausztráliai partoknál, 10 kilométerre a vasárnapi támadás helyszínétől. A 29 éves férfi egyik lábát elvesztette, rengeteg vért vesztett és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani. A férfi pénteken a kórházban belehalt sérüléseibe. A szörfdeszkájának vizsgálata alapján a hatóságok feltételezik, hogy egy nagy fehércápa támadta meg.

A héten hárman vesztették életüket Ausztráliában cápa- és krokodiltámadásban. Hétfőn egy északkelet-ausztrál nemzeti parkban ragadott el egy nőt krokodil éjszakai fürdőzéskor. A 46 éves nő barátnőjével fürdött a tengerben, a queenslandi Daintree Nemzeti Park területén, amikor a ragadozó megtámadta őket. Társának sikerült kijutnia a partra.

A rendőrség szerint a nők valószínűleg nem tudták, hogy a térség krokodilok élőhelye. Pénteken a hatóságok a nemzeti parkban befogtak és elaltattak egy 4,3 méteres krokodilt, amelyben emberi maradványokat találtak. Idén ez volt a negyedik krokodiltámadás Ausztráliában.