eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jógázni akart - letartóztatták

Visszatért Hawaiira egy Japánba tartó amerikai utasszállító repülőgép, mert egy erősen felindult dél-koreai utasa jógázni és meditálni akart, a férfit Honoluluban letartóztatták.

Az eset még március 26-án történt. A United Airlines Honoluluból Tokióba tartó járatának pilótája a repülőgép visszafordításáról döntött, amikor meghallotta, hogy üvöltözik a személyzettel az egyik utas, akit felesége sem tudott lecsillapítani - közölte szerdán az Szövetségi Nyomozó Iroda.

A férfi az FBI-nak elmondta, hogy az étel felszolgálása idején nem akart helyén ülni, hanem a gép hátsó részébe ment, hogy jógázzon és meditáljon. Felbőszítette őt, hogy a légi utaskísérők és felesége is arra akarták rávenni, hogy üljön vissza a helyére.

A férfi ellökte feleségét, úgy érezte, hogy a nő a személyzet pártján áll. Megpróbálta lefejelni és megharapni azokat a tengerészeket, akik a gépen utaztak és vissza akarták őt ültetni a helyére - ismertette az esetet Darren Ching ügyész a dél-koreai férfi szerdai honolului meghallgatásakor.

A férfi ügyvédje elmondta, védence egy 72 éves dél-koreai nyugdíjas földműves, aki azért utazott Hawaiira, hogy megünnepelje 40. házassági évfordulóját feleségével. Jógázni a közelmúltban kezdett el, hogy enyhítsen szorongásán. Tizenegy napos vakációja alatt képtelen volt aludni, ami kimerítette.

A férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték, nem hagyhatja el Hawaiit és kivizsgálják mentális egészségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×