eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több tízezer eurót raboltak el egy francia kaszinóból

Több tízezer eurót rabolt el négy fegyveres férfi szombatra virradóra egy dél-franciaországi kaszinóból.

Az Aix-en-Provence városában lévő játékkaszinóba hajnali két óra körül tört be legalább három fegyveres férfi hatalmas pánikot keltve a mintegy 700 vendég körében. "A jól felfegyverzett férfiak Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, a kaszinó vendégei az asztalok alatt próbáltak menedéket keresni" - mondta el egy szemtanú.

Helyi illetékesek közlése szerint a rablók kiiktatták a biztonsági rendszert, és mire a rendőrök néhány perc múlva kiérkeztek, a teljes kasszával nyomtalanul elmenekültek. A lövöldözésben nem sebesült meg senki, 15 ember a kitört pánikban sérült meg könnyebben - közölte a rendőrség.

A kasszában több tízezer euró volt, a tettesek Marseille irányába menekültek el. Gépkocsijukat később felgyújtva találták meg a rendőrök, akik négy elkövetőt keresnek.

A kirabolt kaszinó mintegy 300 játékautomatát működtet, és már kétszer vált rablás célpontjává. Az első esetben, öt éve hasonló módon tízezer eurót zsákmányoltak a tettesek, néhány hónappal később ismeretlen nagyságú összeget vittek el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×