Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fotókiállítással ünnepli 100. születésnapját a Vogue magazin

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A divat, a szépség és a portréfotók állnak a középpontjában a brit Vogue magazin 100. születésnapját ünneplő nagyszabású fotókiállításnak, amely csütörtökön nyílt meg Londonban.

A National Portrait Gallery Vogue 100: A Century of Style című tárlatára több mint 280 fotográfiát válogattak össze a "divatbibliát" megjelentető Condé Nast archívumából. A felvételek egytől egyig a magazin megrendelésére készültek az elmúlt évtizedekben.

A képek között olyan elismert fotográfusok munkái sorakoznak, mint Cecil Beaton, Irwing Penn, David Bailey és Mario Testino. A portréfotókról mások mellett Marlene Dietrich, Diana hercegnő és David Beckham köszön vissza, valamint Kate Mossról és Linda Evangelistáról is találni felvételeket.

"Ez nagyszerű lehetőség volt számunkra, hogy újrajátsszuk a Vogue legnagyobb slágereit" - mondta Robin Muir, a tárlat kurátora. A kiállítás fénypontjai közé tartozik Horst P. Horst 1939-es Mainbocher Corset fotója, amely Madonna Vogue című slágerének videoklipjét inspirálta és Peter Lindbergh-nek "a szupermodellek korát meghatározó" 1990-es címlapfotója.

A brit Vogue 1916-ban született, amikor az első világháború miatt nem érkezett több amerikai Vogue-szállítmány a szigetországba és a Condé Nast engedélyezte a magazin brit változatának megjelentetését.

A tárlatot május 22-ig kereshetik fel az érdeklődők.