eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Erős földrengésben összedőltek épületek Tajvanon

Összedőlt legalább egy lakóház és több más épület egy 6,4-es erősségű földrengésben helyi idő szerint szombat hajnalban Tajvanon, esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. A lakóház 17 emeletes volt, 60 lakással, romjai alól eddig 123 embert mentettek ki.

A rengés középpontja a sziget déli részén lévő, kétmillió lakosú Tajnan várostól 43 kilométerrel délkeletre, 10 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint. Az első nagy földmozgást öt utórengés követte, amelyek mind legalább 3,8-as erősségűek voltak - jelentették helyi médiumok az USGS és a tajvani meteorológiai intézet mérései alapján. A rengést a sziget más részein is érezni lehetett, de Tajnanon kívül máshonnan nem jelentettek kárt.

Egy tajnani tűzoltósági tisztségviselő becslése szerint a magas házban mintegy 240 lakhattak.

Egyelőre nem közöltek semmit arról, hogy az élve kimentetteknek milyen sérüléseik vannak.

A tajvani Formosa tévé beszámolója szerint a mentőalakulatok tagjai kiáltásokat hallanak a romok alól.

Tajvan a földrengéstanilag aktív, Csendes-óceáni Tűzgyűrű nevű köríven található, emiatt gyakoriak a földmozgások a szigeten.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×