eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma

A kanadai szépségkirálynőt nem engedték be Kínába

Kanada kínai születésű szépségkirálynőjét nem engedték beutazni Kínába a Miss World világversenyre, amelyet idén Hajnan szigetén rendeznek.

A 25 éves Anastasia Lin Hongkongban nem tudott átszállni a Hajnanra tartó járatra, mert egy kínai illetékes közölte vele, hogy megérkezésekor nem kap beutazási engedélyt.

A színésznő a Falunkung vallási csoport tagja, amelyet a Kínai Kommunista Párt kormányellenes mozgalomnak tartva még 1999-ben betiltott. Lin emiatt rendszeresen bírálja a kínai vezetés valláspolitikáját. Júliusban az amerikai Kongresszusnak a kínai vallási üldözésről tartott meghallgatásán is felszólalt. A hamarosan mozikba kerülő The Bleeding Edge című kanadai filmben a színésznő egy bebörtönzött Falunkung-tagot alakít.

"Milyen patetikus, ha már elkezdenek egy szépségversenyt is cenzúrázni. Nagyon nehéz kiállni azért, amiben hiszel" - mondta Lin az AP amerikai hírügynökségnek a hongkongi repülőtéren.

A beutazás megtagadása azt jelenti, hogy Kína megpróbálja megakadályozni őt abban, hogy emberi jogi témákról beszéljen - tette hozzá.

Lin elmondta, hogy amikor elnyerte a szépségkirálynői koronát Kanadában, a kínai biztonsági szervek ügynökei megjelentek Kínába élő apjánál, hogy megpróbálják megfélemlíteni őt. A Miss World kínai szervezői ugyan nem küldtek neki meghívót a versenyre, ezért nem tudott kínai vízumot szerezni Kanadában, ám külföldi állampolgárként jogosult lenne arra, hogy az országba lépéskor beutazási engedélyt kapjon - magyarázta.

Az ottawai kínai nagykövetség közölte, Lin nemkívánatos személy Kínában.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×