eur:
395.06
usd:
371.59
bux:
66362.88
2024. április 16. kedd Csongor

Elmarad a 2016-os bécsi Life Ball jótékonysági gála

Elmarad a bécsi Life Ball, a legjelentősebb európai AIDS-jótékonysági gála 2016-ban, azonban a tervek szerint egyéves "alkotói szünet után" 2017 májusában teljesen új formában rendezik majd meg a bécsi városházán.

Gery Keszler alapító videoüzenetben jelentette be döntését. Indoklása szerint erejét a következő évi bálra összpontosítja, tanácsadóival közösen teljesen új koncepciót dolgoznak ki. Az esemény sajtóirodájának tájékoztatása szerint meghatározó szponzorok nem hagyták el a rendezvényt és egyéb anyagi gondok sincsenek az eseménnyel.

Keszler a tavalyi Life Ball alkalmával jelentette be, hogy maga is HIV-fertőzött, azonban elmondása szerint jelenleg jó egészségi állapotnak örvend.

A Life Ball két kísérőrendezvényét, a Red Ribbon Celebration koncertet és a befolyásos nemzetközi és ausztriai hölgyvendégek találkozóját, a First Ladies Luncheon elnevezésű eseményt azonban idén is megtartják.

Az első Life Ballt 1993-ban tartották, az eseményt Keszler együtt szervezte barátjával, Torgom Petrosiannal, aki azonban még abban az évben meghalt AIDS-ben.

A Life Ball 2006 óta együttműködik a legnagyobb AIDS-közösségekkel, az amfAR (Amerikai Alapítvány az AIDS-kutatásért) nonprofit szervezettel és a Clinton Foundation HIV/AIDS Kezdeményezéssel (CHAI), így Bill Clinton is törzsvendégének számított.

Számos híres művész - többek között Elton John, Liza Minelli, Sharon Stone és Sean Penn - is részt vett már az eseményen.

A tavalyi Life Ball díszvendége Charlize Theron amerikai színésznő és Jean Paul Gaultier francia divattervező volt. A 2015-ös esemény arca a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Conchita Wurst volt, aki a bál plakátján egy Klimt-festmény díszletei közt volt látható.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×