eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Leonardo DiCaprio dokumentumfilmet forgat Indiában

Indiába látogatott a napokban Leonardo DiCaprio, aki a klímaváltozásról forgat dokumentumfilmet. A filmsztár-producer a hétvégén a Tádzs Mahalt is megtekintette - számolt be róla honlapján a Hindustan Times.

DiCaprio agrai vizitjét teljes titoktartás övezte, a színészt édesanyja és más családtagjai társaságában szombaton kora reggel testőrök kísérték az emlékműhöz. Egy fotós is volt velük, aki felvételeket készített róluk. A háromszoros Oscar-jelölt egy indiai idegenvezetőt alkalmazott, hogy segítsen neki jobban megérteni és megismerni a helyi kultúrát.

A világ hét csodája közé sorolt Tádzs Mahal megtekintése után DiCaprio, az ENSZ klímaváltozással foglalkozó békenagykövete Újdelhibe utazott, ahol felkereste a Tudományos és Környezetvédelmi Központot. A hollywoodi színész ugyanis azért érkezett Indiába, mert dokumentumfilmet készít a klímaváltozásról. Az egyelőre cím nélküli munka oly módon akarja feldolgozni "napjaink klímaválságát, ahogy korábban még soha" - fogalmazott a filmmel kapcsolatos közlemény.

A DiCaprio a Hindustan Times értesülése szerint a hétvégén már el is hagyta Indiát.

A 40 éves filmcsillag pályafutása kezdete óta elkötelezett környezetvédő. Legismertebb filmje, a Titanic bemutatása után, 1998-ban hozta létre alapítványát a Föld védelmében és a veszélyeztetett fajok megmentéséért. Manapság már negyven országban támogat ehhez kapcsolódó környezetvédelmi programokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×