eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A másodfokú készültség szintjén tetőzik a Lajta

Valamivel a másodfokú készültség szintje felett tetőzik hétfőn Mosonmagyaróvárnál a Lajta az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvízig) prognózisa szerint.

Mint írták, ez a délben mért szinthez képes még több mint 30 centiméteres emelkedést jelent. Délelőtti tájékoztatásukban még az állt, hogy a Lajtán kialakult második árhullám várhatóan utoléri az elsőt, emiatt a vízszint akár a harmadfok fölé is emelkedhet a jövő hét közepén.

A Rába felsőbb szakaszain mért állások alapján a szakemberek azzal számolnak, hogy a Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán fekvő Ragyogónál biztosan, a lejjebb fekvő Árpásnál esetleg meghaladja a tetőzéskor a vízállás a másodfokú készültség szintjét.

Ugyanakkor arra számítanak, hogy a régióban a Répce legmagasabb állása nem éri el a készültségi szintet, ugyanakkor - a jobbparti betorkoló vízfolyások apadása ellenére - a Marcalon további lassú áradásra számítanak, ami Győr közelében, Gyirmótnál akár a másodfokú készültség szintjét is elérheti.

Az Éduvízig tájékoztatása szerint a Cuhai-Bakony-ér az esti tetőzésig még várhatóan legfeljebb 15 centmétert apad Bőnynél. A megye másik felében ugyanakkor már megkezdődött az apadás az Ikván; Sopronnál már csökken a vízszint, de Fertőszentmiklósnál még emelkedik.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×