eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megszüntették a nyomozást Ophélie Bretnacher ügyében

Megszüntették a nyomozást a Budapesten eltűnt, majd holtan előkerült francia diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében. Az eljárás megszűnéséről a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán adott ki közleményt a rendőrség honlapján.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vegyes Bűncselekmények Osztálya 2014. április 8-án - mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - megszüntette a 2008. december 5-én a fővárosban eltűnt francia diáklány ügyében az emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott eljárást" - írták.

Az eljárás megszüntetéséről forrásmegjelölés nélkül kedden írt a Népszava.

A rendőrség szerdai közlése szerint a nyomozás során beszerzett információk sem az emberrablás, sem más bűncselekmény megalapozott gyanúját nem támasztják alá, a sértett halálával kapcsolatban idegenkezűség a kirendelt igazságügyi szakértők véleménye szerint nem merült fel.

A Blikk márciusban számolt be arról, hogy az ügyészség arra utasította a rendőrséget: folytassa a nyomozást a francia diáklány ügyében. A lap akkor azt írta: az elvileg februárban zárult nyomozást április 8-ig hosszabbították meg.

A 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra. Utoljára 2008. december 4-én éjjel, egy belvárosi szórakozóhelyen látták, és onnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnésének éjszakáján. Holttestére 2009. február 12-én hajósok találtak rá a Duna budapesti, XXI. kerületi szakaszán.

A magyar igazságügyi orvos szakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. Ezt utóbb a Franciaországban megismételt boncolás is megerősítette, a lány szülei azonban elutasították azt a feltételezést, hogy gyermekük öngyilkos lett volna. Szerintük nincs minden tisztázva a haláleset körül, s úgy vélték, hogy a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×