eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nemzetközi irathamisító csoportot leplezett le a cseh rendőrség

Hét külföldi állampolgárt vett őrizetbe a cseh rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy okirat-hamisító nemzetközi csoport tagjai voltak - közölte Pavel Hanták, a cseh rendőrség korrupcióellenes osztályának (ÚOOZ) szóvivője pénteken.

Hanták elmondta, hogy az akció az Europol segítségével valósult meg. A csehországi őrizetbe vételekkel egy időben külföldön további 19 embert vettek őrizetbe a hatóságok, és több mint félszáz helyen tartottak házkutatást.

A cseh rendőrség szerint a csoport Prágában személyazonosító iratokat hamisított, elsősorban németországi, ausztriai, franciaországi, norvégiai és finnországi megrendelők számára. Az irathamisító műhelyek berendezéseit lefoglalták.

"A lopott eredeti cseh személyi iratokat a megrendelő kívánalmai szerint módosították" - jelentette ki a szóvivő.

Hanták szerint a jól szervezett csoport egy-egy dokumentumért 300-600 eurót kért, és a pénzt mindig közvetítőkön keresztül szedte be. A rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy a csoport nyeresége Csehországban meghaladta az 1,2 millió koronát azaz a 40 ezer eurót.

Az irathamisítók feje egy 47 éves örmény állampolgárságú férfi volt, aki főleg az Európában élő arab és orosz nyelvű csoportok megrendelésére dolgozott.

A hét őrizetbe vett ember közül háromnak örmény, egy-egynek pedig moldovai, algériai, tunéziai és ukrán állampolgársága van. Hat ember ellen azonnal vádat emeltek.

Amennyiben a bíróság bizonyítottnak találja a vádakat, az okirat-hamisítók akár tíz éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×