eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ismét megműtik János Károly spanyol királyt

Két és fél év alatt immár nyolcadszor műtik meg János Károly spanyol királyt, az uralkodónak ennek ellenére nem áll szándékában lemondani.

A spanyol királyi palota szóvivője közölte, hogy János Károly tavaly novemberben beültetett baloldali csípőprotézisét kell kicserélni a közeli napokban. A cserére - mint az uralkodó kezelőorvosa közölte - fertőzés miatt van szükség.

A spanyol király március elején porckorongsérve miatt szorult műtétre, felépülése néhány hónapig tartott. Tüdejéből 2010 májusában jóindulatú daganatot távolítottak el.

2012 áprilisában jobboldali csípőprotézist kapott, mert előzőleg Botswanában elefántvadászaton elesett és eltört a csípője. A válság közepette tett költséges utazás kiváltotta botrány miatt bocsánatkérésre kényszerült, amit spanyol uralkodó addig még soha sem tett.

A 75 éves uralkodó állandó egészségi problémái vitát váltottak ki Spanyolországban arról, vajon az uralkodónak nem kellene-e lemondania trónörökös fia, Fülöp herceg javára. A király szóvivője azonban pénteken ismét nyomatékosan leszögezte, hogy János Károlynak nem áll szándékában feladni hivatalát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×