Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drogcsempészet miatt halálra ítéltek Malajziában egy német üzletembert

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Halálra ítélt pénteken egy togói származású német üzletembert egy malajziai bíróság, miután drogkereskedelem vádjában bűnösnek találták - közölte a férfi ügyvédje.

Bebou Akpo Bouraimát egy Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban működő bíróság ítélte el. A drogkereskedelmet a délkelet-ázsiai országban kötél általi halállal büntethetik - mondta Karpal Szingh, az üzletember ügyvédje.

A negyvenéves férfit 2011-ben vették őrizetbe a főváros nemzetközi repülőterén, miután másfél kilogramm metamfetamint találtak a csomagjában. A bírónő nem fogadta el a férfi által előadott történetet, amely szerint a táskát egy barátnője kérésére hozta el Szíriából Malajziába. A férfi fellebbez az ítélet ellen.

A dpa német hírügynökség információi szerint a német kormány a férfi ítéletének végrehajtása ellen foglal állást. A német külügyminisztérium tájékoztatása alapján a malajziai német nagykövetség az üzletember elfogása óta foglalkozik az üggyel. "Németország világszerte kifejezetten a halálbüntetés ellen van" - mondta a minisztérium szóvivője.

Júniusban két, drogcsempészettel vádolt német állampolgárt szabadon engedtek Malajziában, ellenben harmadik társukat, egy marokkói származású fiatalembert halálra ítélték. A vádirat szerint hét kilogramm metamfetamint csempésztek be az országba.

A három férfit januárban vették őrizetbe, szintén a Kuala Lumpur-i repülőtéren. A bíró abban az esetben helyt adott a két német fellebbezésének, amely szerint a marokkói férfi Malajziába érkezésük előtt mindegyiküknek adott egy-egy táskát, amelynek tartalmát nem ismerték.

A malajziai siralomházakban több százan várják halálos ítéletük végrehajtását. Az utóbbi években mindamellett viszonylag kevés kivégzés történt az országban.