Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pénteken előzetes letartóztatásba helyezhetik a Szigetszentmiklóson lövöldöző férfit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásának kezdeményezése mellett őrizetbe vették azt a férfit, aki csütörtök reggel Szigetszentmiklóson többször rálőtt a feleségére, illetve egy a nő társaságában lévő férfira. A letartóztatásról várhatóan pénteken döntenek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a 35 éves P. Gyula - aki ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség - még kórházban van, tart a kihallgatása és a túszul ejtett feleség meghallgatása, valamint a tanúk felkutatása és kikérdezése.

A PMRFK őrizetbe vette a gyanúsítottat, egyúttal kezdeményezték előzetes letartóztatását, és akár már pénteken elrendelhetik - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI úgy tudja, hogy a nő védelmére kelő, súlyos lőtt kézsérüléseket szenvedő 28 éves halásztelki férfit megműtötték, így később hallgatják ki.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a helyszínen két férfi sérültet találtak. Egyikük súlyos kézsérüléseket, a másik könnyű sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket egy budapesti kórházba vitték.

Szigetszentmiklóson, a Csepeli úton csütörtök reggel egy 35 éves budapesti férfi - mint utóbb kiderült, egy sportlövő - lőtt rá többször is Parabellum típusú éles lőfegyverrel a válófélben lévő 33 éves feleségére, de nem találta el. A nő segítségére siető halásztelki férfit megsebesítették a lövések. A támadó ezután túszul ejtette feleségét, végül a Terrorelhárítási Központ emberei fogták el.