eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Előzetes letartóztatásban a halálra éheztetett kisfiú szülei

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyermek anyját és apját - közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője pénteken újságírókkal.

Kató Miklós elmondta: különböző időpontban tartott meghallgatásuk során indítványozták a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított szülők előzetes letartóztatását, és ezt a járásbíróság mindkettejük esetében indokoltnak találta a szökés és elrejtőzés veszélye miatt.

Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére hozzátette, hogy a bíró döntésében szerepet játszott az elkövetett cselekmény súlyos minősítése is, mivel ennek a büntetése életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A döntések jogerősek, mert egyik meghallgatás során sem fellebbeztek az érintettek.

Kató Miklós hangsúlyozta, hogy a gyermek szüleit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtökön. A gyanú szerint a kisgyerek halálához krónikus alultápláltság vezetett. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott.

A főügyészségi szóvivő kiemelte: a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják.

Molnár Marcell, az apa védőügyvédje a délelőtti meghallgatás után megerősítette a 30 napos előzetes letartóztatás tényét. Azt mondta: súlyos tragédia történt.

Végh Tibor, az anya védőügyvédje a délutáni meghallgatást követően közölte, hogy a nő sokkos állapotban van az előzetes letartóztatási eljárás miatt.

Szerda este az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyermek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében. A megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő - mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató - a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény a jövő héten várható - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×