Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Leszállíttatták a repülőről a túlsúlyos Kevin Smith-t

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
El kellett hagynia egy kaliforniai repülőgépet Kevin Smith hollywoodi filmrendezőnek, mivel a légitársaság szerint túl kövér.

A férfi vasárnap a Twitteren is kifejezte nemtetszését. "Kedves Southwest Air! Tudom, hogy kövér vagyok. De valóban kidobhatott engem Leysath kapitány a gépből, amin már ültem?" - tette fel a kérdést Smith a közösségi portálon.

A leszállított férfi végül problémák nélkül, egy másik géppel utazott a hatszáz kilométerrel távolabb lévő Burbankbe.

A Southwest más légitársaságokhoz hasonlóan szabályokat hozott az egyre túlsúlyosabbá váló amerikaiak esetében. Ezek értelmében azoknak a "terjedelmesebb" utasoknak, akik "átnyúlnak" a mellettük lévő ülésre, ki kell fizetniük az extra helyet. Hogy ez szükséges-e, arról a kartámaszok alapján döntenek: ha az utas annyira elhízott, hogy nem tudja legalább az egyik kartámaszt lehajtani, fizetnie kell. A két támasztó közti távolság a Southwest szerint 43 centiméter.

A légitársaság időközben - szintén a Twitteren keresztül - elnézést kért Smith-től.

Megkötéseik azonban nem újkeletűek. Bár a Southwest sajnálja ezt a legutóbbi incidenst, elmondásuk szerint nincs más lehetőség: "Nem hagyhatjuk többet figyelmen kívül azoknak az utasoknak a panaszait, akik nem vehetik teljes mértékben igénybe ülésüket. Õk kellemetlen, sőt néha fájdalmas körülmények között kénytelenek utazni" - olvasható a légitársaság válaszában.

Smith beismerte, hogy nagyon kövér, pontos adatot azonban nem mondott. Elmondása szerint pedig mindkét kartámaszt le tudta hajtani.

A filmrendező Cop Out című új filmje Bruce Willis főszereplésével két hét múlva kerül az amerikai mozikba.