Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Alig várom, hogy bizonyos emberek szemébe nézzek és lássam félelmüket\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gordon Brown kormányának kérésére törölte 30 brit rab Facebook-profilját a világ legnagyobb közösségi portálja - jelentette be csütörtökön a brit igazságügyi miniszter. A rabok az interneten keresztül szövetkeztek bűnözőkkel és félemlítettek meg áldozatokat.

A kormány azt követően kérte a fegyencek oldalának törlését, hogy több olyan incidensről is bejelentés érkezett, amely során a rabok az interneten keresztül szövetkeztek bűnözőkkel és félemlítettek meg áldozatokat.

Miután a kormány kérte, a Facebook 48 órán belül eltávolította az elítéltek profilját - jelezte Jack Staw miniszter. Hozzátette: együttműködnek a közösségi portállal, hogy a jövőben még gyorsabban töröljék a kifogásolható tartalmú oldalakat.

"Feladatunk, hogy jobb rendszert építsünk ki a Facebookkal, hogy ha mi jelezzük, egy oldal nem megfelelő, ne kelljen dönteniük, csak nyomják meg a törlés gombot" - mondta a politikus a BBC közszolgálati adónak adott csütörtöki interjújában.

Straw szerint a brit fegyintézetekben ülő elítéltek rendszerint nem férnek hozzá az olyan internetes szolgáltatásokhoz mint a Facebook, de a raboknak ezúttal sikerült családjukon vagy a rácsok mögé csempészett mobilkészülékeken keresztül frissíteniük profiljukat.

A múlt hónapban a Sunday Times számolt be arról, hogy a például bűnszövetkezetben elkövetett tettekért és emberölésért ülő gengszterek szabadon kommunikálnak több száz ismerősükkel a Facebookon, és fenyegető tartalmú üzeneteket írnak.

"Egy nap kiszabadulok. Alig várom, hogy bizonyos emberek szemébe nézzek és lássam félelmüket, amikor meglátnak" - idézte lap az üzenetek egyikét.