eur:
394.23
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Botrány: az északír miniszterelnök 60 éves feleségének 19 éves szeretője van

Szexbotránya miatt le kell mondania képviselői mandátumáról és pártjából is távoznia kell az északír miniszterelnök feleségének - jelentette a brit média.

A 60 éves Iris Robinson - Peter Robinson miniszterelnök felesége - bevallotta, hogy 19 éves szeretője van. Ráadásul olyan üzleti ügyekbe keveredett, amelyeket - képviselői tisztségéből adódóan - be kellett volna jelentenie. A botrány férjét is érinti, aki állítólag tudott ezekről az üzleti ügyekről. Peter Robinson a brit média szerint most a politikai túlélésért küzd.

Iris Robinson tagja mind az északír, mind pedig a londoni parlamentnek, és most mindkét mandátumot vissza kell adnia, és távoznia kell a protestáns Demokratikus Unionista Pártból (DUP) is.

Shaun Woodward, a brit kormány északír ügyekkel foglalkozó minisztere a hétvégén az összes északír pártot felszólította, hogy ne veszélyeztessék a megbékélési folyamatot. Ez - mint mondta - "rendkívüli felelőtlenség" lenne. Észak-Írországban évtizedeken át terror uralkodott a katolikusok és protestánsok között. Peter Robinson egy olyan kormányt irányít, melyben a korábbi ellenségek, a protestáns DUP és a katolikus Sinn Fein vesznek részt.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×