eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Harminc kilométert hajtott forgalommal szemben az autópályán

Csaknem harminc kilométert hajtott forgalommal szemben az autópályán egy romániai teherautó, amelynek vezetője a rendőrség előtt tett nyilatkozata szerint nem vette észre, hogy rossz irányban megy.

A román hatóságok kedden adták át a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya 42 kilométer hosszú első szakaszát, amely a Kolozs megyei Gyalu és Torda településeket köti össze.

A korszerű út lerövidíti a Belső-Erdélyen való átutazást, de kellemetlenségeket is okoz újszerűsége miatt. Romániában ugyanis összesen csak 326 kilométer autópálya létezik, egész Erdélyben pedig ez az első sztráda.

Az 1987 óta jogosítvánnyal rendelkező sofőr ezért a rendőrök előtt azzal védekezett, hogy soha életében nem vezetett még autópályán. Beismerte, hogy látta, meglehetősen sokan jönnek a szemközti irányból, és folyamatosan fényjelzéseket adnak le neki, de állítása szerint nem értette, hogy mit akarnak.

A gyanútlan teherautó-vezető csak akkor győződött meg végképp, hogy valamit elvétett, amikor "rendőri kíséretet kapott". A rendőrség közbelépésének köszönhetően a 30 kilométeres "ellenszáguldás" során senkinek nem esett baja. A pénzbírság mellett a sofőrtől két hónapra elvették a jogosítványát.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×