eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Munkahelyén ünnepelte századik születésnapját

Astrid Thoenig szokásához híven a héten is minden nap munkába ment. Irodai asztalánál azonban elmosolyodott, amikor sorra nyitotta ki az egyforma születésnapi borítékokat, mert "Boldog századik születésnapot!" felirattal nem sok üdvözlőlapot gyártanak.

Thoenig egy biztosításokkal foglalkozó vállalatnál több mint 30 éve kezeli a telefonhívásokat, rendezi a számlákat, a fizetési papírokat és a különböző hivatalos iratokat. A csütörtöki munkáját azonban sorra megzavarta a virágcsokrokkal, csokoládéba mártott eperrel és üdvözlőlapokkal érkező futárok hada, holott szerinte ez a nap sem volt különb a többinél.

"Nem érzem magam öregnek, és nem is vagyok öreg" - magyarázta az 1909. szeptember 24-én Bloomfieldben született hölgy.

Thoenig családjában nem ritka a hosszú élet: bár az 1918-19-es spanyolnáthának nevezett influenzajárvány tíz éves nővérét és édesapját is elvitte, azonban a család életben maradt tagjai közül édesanyja 101 évesen, másik testvére pedig 95 évesen hunyt el.

Néhány évvel ezelőtt a tudósok is megkeresték őt és vérmintát vettek tőle, mint a világ legpusztítóbb járványának egyik utolsó túlélőjétől.

A svéd bevándorlók gyermekeként született hölgy a hosszú élete titkát erős testalkatában, a csodálatos családjában, valamint abban látja, hogy még most is dolgozni jár és ezzel az elméjét is formában tartja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×