Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michelle Obama színes programokat ígér a feleségeknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új szerepben mutatkozik be Michelle Obama: az amerikai first lady első ízben látja el egy nemzetközi találkozó háziasszonyának szerepét, amikor fogadja a G-20 tanácskozásra Pittsburgh-be érkező társait.

Míg az állam-és kormányfők csütörtökön este és pénteken a világgazdasági válsággal kapcsolatos bajokon rágódnak, addig a feleségekre színes programok várnak. Michelle Obama végigkalauzolja Pittsburgh városán a vendégeit, de a kötelező látnivalók után saját érdeklődési köréből mutat be kiemelkedő látványosságokat a tanácskozásra érkező politikusok feleségeinek.

A first ladyk programjában szerepel művészeti és építészeti alkotások bemutatása, de a feleségek bepillantást nyerhetnek egy művészeti iskola, valamint egy biofarm működésébe is. Michelle Obama egy Andy Warhol múzeumba is elviszi is őket.

A dzsessz és country zenét különösen kedvelő és a zenei oktatást is nagyon fontosnak tartó Michelle Obama pénteken a Pittsburgh-ben zajló művészeti oktatást mutatja be a politikusfeleségeknek, akik a belvárosban egy olyan iskolába látogatnak el, ahol a diákok táncot, zenét, írást és színészetet tanulnak. A feleségek kisebb csoportokra osztva a próbákba és más érdekes kreatív folyamatokba is beleshetnek a különböző tantermekben.

Az iskolából a Warhol múzeumba vezet a program, ahol a first ladyk ebéden is részt vesznek. A pittsburgh-i intézmény Warhol legjelesebb műveit birtokolja, és a Warhol által készített időkapszulákból is bőven van nekik, így az állam- és kormányfők feleségei fel is nyithatnak egyet.

A január óta hivatalban lévő Barack Obama amerikai elnök felesége már jól ismeri "kolleganőit" férje angliai, franciaországi, oroszországi és olaszországi látogatásairól, háziasszonyként azonban most mutatkozik be először.