Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kígyómarás vetett véget a rekordkísérletnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem sikerült csúcsot döntenie annak a kígyóbefogónak, aki negyven csúszómászóval költözött össze - tervei szerint 121 napra. A rekordkísérlet 37 napig tartott, amikor egy pufogó vipera megmarta a férfi lábát.

Elveszítheti az egyik lábát a dél-afrikai Johannes Swart, aki 121 napot próbált meg eltölteni negyven halálos mérgű kígyóval egy helyiségben. A férfit hétfőn vitték kórházba, miután megmarta egy pufogó vipera a rekordkísérlet 38. napján.

A 37 éves Swart nem akarta félbehagyni, amit elkezdett, hiszen mutatványával pénzt gyűjtött jótékony célra, az orvosok azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy adja fel: attól tartottak, hogy megáll a szíve.

"Megpróbált arrébb tenni egy fekete mambát, de nem vette észre az egyik viperát a szék alatt: megriasztotta, az meg belemart a jobb lábába" - magyarázta a rekordkísérletnek otthont adó Pretoriától nyugatra található Chameleon Village állatkert tulajdonosa.

Johannes Swart állapota a hírek szerint stabil, ám hatalmas fájdalmai vannak. Édesanyja elmondta: az orvosok adnak még időt a férfinak, hátha a szervezete képes megküzdeni a méreggel, ám valószínűleg amputálni kell a sérült végtagot.

A férfi, aki egy 5x4 méteres, üvegfalú, aprócska konyhával és mellékhelyiséggel felszerelt szobába költözött a rekordkísérlet kedvéért, gyerekkora óta odavan a kígyókért. Mielőtt összebútorozz volna az állatokkal, arról beszélt: szeretné megmutatni az embereknek, hogy a mérges kígyók nem rosszindulatú lények, és csak akkor támadnak, ha ingerelik őket.

"Õszintén mondom: a gondolat, hogy fekete mambákkal kell együtt laknom, idegessé tesz. Bárkit idegesítene, ha pedig valakit mégsem, hát az az ember biztosan bolond. Lehet, hogy dilis vagyok, de nem őrültem meg" - fogalmazott akkor Johannes Swart.

A pufogó vipera, amely megmarta a férfit, Afrika nagy részén megtalálható. Mérge a földrészen több ember halálát okozza, mint bármely más afrikai kígyóé.

A legtovább egy ugyancsak dél-afrikai férfi, Martin Smit élt kígyókkal összezárva:  a Guinness Rekordok Könyve szerint tavaly 113 napot töltött el 40 állattal ugyanabban a parkban.