eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A pénteki hamburgertől még hétfőn is éhesek lehetünk

Az egészségtelen zsírok az agyban is hatnak, emiatt nem érezzük, hogy eleget ettünk - állapították meg amerikai kutatók. A hatás szerintük napokig eltarthat, vagyis a pénteken elfogyasztott hamburger miatt még hétfőn is éhesnek érezhetjük magunkat.

A testünk általában jelez, ha eleget ettünk, de ha valami finomat falatozunk, ez nem mindig történik meg. Egy amerikai kutatócsoport, élén doktor Deborah Clegg-gel, kimutatta, hogy az édességek és az egészségtelen, zsíros ételek rövid idő alatt megváltoztatják az agy kémiáját.

A kísérletsorozat eredményei szerint a telített zsírok elfogyasztása hatására az agy olyan üzenetet küld a szervezetnek, hogy hagyja figyelmen kívül az éhségérzetet is szabályozó hormonokat, a leptint és az inzulint - áll a The Journal of Clinical Investigation című szaklapban.

Az agyat befolyásoló vegyületek hatása akár három napig is tart - ezt bizonyították az egereken és patkányokon elvégzett kísérletek. Ez azt jelenti, hogy túl sokat eszünk, ráadásul éppen az egészségtelen, édes, zsíros ételekből, amelyek napokkal később is fokozhatják az étvágyunkat.

Az agy becsapásában különösen a palmitinsav sikeres, amely nagy mennyiségben fordul elő néhány növényi olajban és az állati zsírokban.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×