eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma

Csoki és chips - az arcbőr ellenségei

Nem tesz jót az arcbőrnek a csokoládé és a chips - erősítették meg norvég kutatók, akiknek vizsgálata szerint kevésbé pattanásosak azok a kamaszok, akik sok nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.

Az étrend is befolyásolhatja, mennyire pattanásos a kamaszok arca - bizonyította egy új nemzetközi kutatás. Az Oslói Egyetem munkatársai, valamint tibeti és amerikai kutatók 3775 tizenévessel töltettek ki kérdőívet az étkezési szokásaikról, életmódjukról és lelki beállítottságukról, problémáikról.

A vizsgálat résztvevői arról is beszámoltak, milyen problémáik vannak az arcbőrükkel.

A kutatók a lányok esetében kapcsolatot fedeztek fel a pattanások kialakulása és az elfogyasztott csokoládé, chips, illetve nyers zöldség mennyisége között: minél kevesebbet ettek ez utóbbiból, annál több problémájuk volt az arcbőrükkel.

"Vizsgálatunk lehetséges kapcsolatot tárt fel az étrend és a pattanások megjelenése között. Amikor azonban a statisztikai modellbe bevezettük a depresszió tüneteit is, az étrend szerepe már nem volt annyira egyértelmű" - olvasható a kutatásról a BMC Public Health című lapban megjelent cikkben.

"A kapcsolat a lelki problémák és a pattanások kialakulása között viszont akkor is kimutatható volt, ha az étrendet is számításba vettük" - tették hozzá a szerzők.

A kutatók szerint további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy ki lehessen dolgozni a pattanásos fiataloknak javasolt táplálkozási tanácsokat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×