Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem bírják gyomorral a kannibálfilm nézői - videóval

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több néző rosszul lett annak az ausztrál filmnek a vetítésén, amely a hírhedt kannibál, Alexander Pearce történetét mutatja be. A rendező nem érti a dolgot, szerinte az övénél sokkal durvább filmeket is bemutattak mostanában.

Elhányta magát vagy elájult több néző a Van Diemen's Land című ausztrál film vetítésén. A történet Alexander Pearce sorsát mutatja be, és megrázó képet fest arról, hogyan vált az ír származású férfi kannibállá.

A film rendezőjét, Jonathan Auf Der Heidét meglepte a nézők heves reakciója. "Közel sem olyan durva, mint néhány másik mozi, amelyet mostanában játszanak" - magyarázta a filmes, aki szerint a történetet a hitelessége teszi igazán borzalmassá.

"Szélsőséges viszontagságokon keresztül fedezzük fel, mit jelent embernek lenni. Hogyan reagálunk? Na, ez az, ami igazán érdekes Alexander Pearce sztorijában" - fűzte hozzá Jonathan Auf Der Heide.

Az Írországban született Alexander Pearce (1790-1824) azért került a Macquarie-öböli büntetőtelepre, mert hazájában ellopott hat pár cipőt. 1822-ben áthelyezték a Sarah-szigetre, hét társával azonban megszökött és Tasmania nyugati partvidékén igyekezett elrejtőzni az utána kutató rendőrök elől. A csoportból ketten rövid időn belül feladták magukat, a többiek azonban tovább bujkáltak.

Pearce-t hónapok után fogták el Hobart közelében; kihallgatásakor bevallotta, hogy társaival kannibálokként éltek, időről időre a csapat tagjainak húsából ettek. A férfi volt az utolsó túlélő, a bíróságon azonban nem hitték el a történetét, meg voltak győződve arról, hogy a többiek továbbra is szökésben vannak.

Nem telt el egy teljes év, Pearce ismét meglépett Thomas Cox nevű társával - ez alkalommal tíz nap után elfogták, Cox testének néhány darabjával a zsebében. Kiderült, hogy bár volt étele, mégis evett a férfi testéből; ezúttal nem úszta meg, 1824. július 19-én felakasztották.

A film előzetesét megtekintheti a YouTube-on: