eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Filmbe illő módon szökött meg a börtönből a kettős gyilkos

Kartondobozban jutott ki a börtönből az egyik leghírhedtebb francia rab. Jean-Pierre Treibert két nő megölésével vádolják. Az egyik áldozat apja, a színész Roland Giraud szerint a gyilkos a szökéssel beismerte tettét.

Egy teherautó csomagterében, egy kartondobozban jutott ki az auxerre-i börtönből Jean-Pierre Treiber, akit kettős gyilkossággal vádolnak. A férfi szinte bárhol lehet, hiszen a sofőr csak a 160 kilométerrel odább, a célállomásra érve vette észre, hogy valami nincs rendben a szállítmánnyal, az azt borító vízhatlan ponyván ugyanis egy lyuk éktelenkedett.

A rendőrök azonnal lezárták a környék útjait és jókora erdős területet vizsgáltak át kutyákkal és helikopterekkel, de nem sikerült a szökevény nyomára bukkanniuk. Treiber 2004 óta volt börtönben a jövő év elejére kitűzött tárgyalására várva: a vád szerint ő ölte meg Roland Giraud francia színész lányát, Geraldine-t, és annak barátnőjét, Katia Lherbier-t.

Treiber a feltételezések szerint még kedd délelőtt, fél 11 tájban bújhatott el a kartondobozban, amíg egyedül maradt a börtön egyik műhelyében; mivel korábban közölte az őrökkel, hogy az ügyét felülvizsgáló tiszttel van találkozója, estig senki sem kereste, vagyis jó pár óra előnye van üldözőihez képest.

Roland Giraud szerint Treiber szökésével elismerte, hogy ő követte el a gyilkosságokat: mindkét nőt megfojtotta, majd a telkén egy kútba dobta a holttesteket. Ügyvédje mással magyarázta, miért lépett olajra a vádlott: mint mondta, valószínűleg elege lett abból, hogy évek óta hiába bizonygatja ártatlanságát.

A férfi a kezdetektől fogva tagadja bűnösségét, annak ellenére, hogy mindkét áldozat bankkártyájával vásárolt haláluk után. Arra azonban egyelőre nincs magyarázat, hogyan került egy, a Treiberével nem azonos DNS-mintha arra a ragasztószalagra, amellyel a nők száját ragasztották le.

A rendőrség valóságos hajszát indított a szökevény után, az illetékesek azonban elismerték, hogy nem lesz könnyű Treiber-t előkeríteni, mivel minden bizonnyal az Auxerre-től északra eső erdőségek felé menekült, ahol korábban erdőőrként dolgozott és gyakran vadászott, vagyis úgy ismeri a környéket, mint a tenyerét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×