eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megmérgezett gyerekek, oszló csecsemő - bűnös-e az anya?

Mérget tett a vacsorájukba és megölte gyerekeit egy francia nő, aki hónapokig nem törődött újszülöttje oszlásnak indult holttestével. Az asszony tagad, férje beismerő vallomást tett.

Ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt Marie-Helena Martinez, akit azzal vádolnak, hogy a vacsorájukba tett méreggel megölte két gyermekét, a nyolcéves Melissát és a hétéves Jasont. A nő másnap megszülte harmadik gyerekét, aki holtan jött a világra, anyja azonban nem temettette el: a kicsi oszló holtteste hónapokig hevert a nő lakásának balkonján.

Az ügyészek szerint Martinez és férje, Jean-Oaul Steijns még 2005-ben együtt tervelte ki a nő egy korábbi kapcsolatából született gyerekek megölését, a férfi azonban azt állítja, hogy neje volt az értelmi szerző. A gyerekeknek állítólag azért kellett meghalniuk, mert nélkülük a pár könnyebben ki tudott volna keveredni felhalmozott adósságából.

"Szerettem a gyerekeimet, sosem lettem volna képes ezt tenni velük" - mondta a bíróság előtt a 29 éves nő, míg férje közölte: "Egy olyan borzasztó tettben vettem részt, amely három ártatlan gyerek életét követelte. Meg kellett volna akadályoznom, hogy (Marie-Helena) ilyen bűnt kövessen el."

A bíróság előtt kínos jelenet játszódott le: a nőre rátámadtak előző férje, Antoine Correlejo rokonai. A férfi volt a két nagyobbik gyerek biológiai apja: a kicsik nagyanyja a képeiket szorongatva jelentette ki: abban bízik, hogy volt menyét és annak új társát életfogytiglanra ítélik.

Rémes történet

A Le Parisien című francia napilap szerint a kis Melissa és Jason 2005. szeptember 18-án arra panaszkodott, hogy a vacsorára kapott cannelloni nagyon keserű, ezért nem is ették meg mindet. A két gyerek aznap éjjel meghalt, a holttestek pedig eltűntek; csak egy hónappal később kerültek elő egy autó csomagtartójából, amikor Steijns beismerő vallomást tett a rendőrségen.

Martinez egészen máshogy emlékszik a történtekre: a vacsorát szerinte a férje készítette, és ő maga is megkóstolta, amikor a gyerekek a rossz ízre panaszkodtak. A nő állítja, hogy amikor ágyba tette Melissát és Jasont, semmi furcsát nem látott rajtuk, így maga is lefeküdt, és amint felébredt, megszülte magzatát, aki holtan jött a világra. "Olyan lettem, mint egy zombi, amikor megláttam a halott csecsemőmet. Már nem voltam önmagam" - mondta a nő, amikor a bíróságon azt kérdezték tőle, miért hagyta el a lakást anélkül, hogy rápillantott volna két nagyobbik gyermekére, miután szült.

A csecsemő holttestét a nyomozók később a pár marseille-i apartmanjának balkonján találták meg, ám mivel a tetem hónapok óta ott lehetett, az orvosszakértő nem tudta megállapítani, hogy mi volt a halál oka. Ezt az ügyet nem most tárgyalja a bíróság, amely Melissa és Jason megölésével kapcsolatban várhatóan pénteken hoz ítéletet.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×