eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma

Miért veszünk olyan cipőt, ami nem illik ránk?

Sok nő akkor is megvesz egy divatos cipőt, ha az nem illik a lábára, ezzel pedig az egészségét veszélyezteti - figyelmeztetnek a szakértők.

Tízből négy brit nő akkor is hazavisz egy csinos lábbelit, ha az méretben vagy fazonban nem illik rá, tartva magát ahhoz a szóláshoz, hogy a szépségért szenvedni kell - derül ki egy friss felmérésből. De nemcsak a nők áldoznak így a divat oltárán: a férfiak 17 százaléka is elismerte, hogy ha úgy adódik, megveszi a nem passzoló cipőt is.

A kétezer felnőtt részvételével készült kutatás nyomán az is kiderült, hogy a nők 80 százalékának van valamilyen lábproblémája, benőtt körme, bütyke, tyúkszeme, vagy kirepedezik a sarka, tízből négyen ugyanakkor mégsem fordulnak orvoshoz ilyesmi miatt.

Sokan képtelenek vagyunk ellenállni egy jó vásárnak és a legutóbbi divatnak, de fontos emlékeznünk arra, hogy a nem megfelelő méretű cipők megvásárlása miatt nemcsak a kényelmetlenséget kell elviselnünk, de az egészségünket is kockára tesszük - mondta Lorraine Jones, a kutatást készítő Pedikűrösök és Lábápolók Társaságának tagja.

A szakértő szerint az is aggasztó, hogy sok embernek fogalma sincs arról, hogy nem a lábára illó cipőt visel nap mint nap.

"Nem azt mondjuk, hogy az emberek ne viseljenek divatos, magas sarkú cipőket, de azt igen, hogy időnként pihentessék a lábukat, ha pedig felfigyelnek valamilyen elváltozásra, forduljanak orvoshoz" - tette hozzá Lorraine Jones.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×