Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Netes filmkölcsönzőt indítana a YouTube

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A frissen bemutatott mozifilmek online kölcsönzésének beindításáról tárgyal a YouTube videomegosztó portál a hollywoodi filmstúdiókkal. Ha megköttetik az üzlet, már szeptemberben elkezdődhet a három hónapos kísérleti időszak.

A tárgyalások még folynak, ezért a hírt kiszivárogtató forrás nem akarta megnevezni magát. A szerződés előkészületeiről elsőként a The Wall Street Journal tudósított szerdai számában.

A lépés logikus következménye a YouTube újraszabott marketingpolitikájának, amely az eddigiekkel szemben - első lépcsőként - hirdetésekből akarja finanszírozni a közösségi portált.

Az Apple iTunes, az Amazon.com és a Cinemanow.com már kötött hasonló megállapodást a hollywoodiakkal: 24 órára 1,99 és 3,99 dollár közötti áron teszik lehetővé a felhasználóknak a mozifilmek letöltését.

Az új üzletág jól illik a YouTube-ot három éve felvásárló Google korábbi terveibe is. A Google Video szolgáltatás rövid klipek ingyenes letöltésén kívül fizetség ellenében bizonyos mozifilmeket és tévéműsorokat is kínált. A kaliforniai cég a közösségi videomegosztó bekebelezése után azonban kiszállt a kölcsönzős üzletből, és arra összpontosított, hogy minél inkább kiterjessze az ingyenes portál felhasználói körét.

A Google szerint a YouTube még mindig ráfizetéses, bár a beengedett hirdetéseknek köszönhetően már közel jár ahhoz, hogy jövedelmezővé váljon.