eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nézze meg az ejtőernyős horrorisztikus zuhanását!

A halálra is felkészült esése közben az az ejtőernyős, aki néhány héttel ezelőtt háromezer métert zuhant, mivel nem nyílt ki az ernyője és a póternyőjével is gondok támadtak. A brit férfi nyaksérüléssel és pár zúzódással megúszta az esetet, most pedig megígérte, többet nem fog repülőből kiugrani.

Először állt a sajtó elé az a brit ejtőernyős, aki augusztus közepén háromezer méter magasról esett a földre. A horrorisztikus zuhanást csodával határos módon túlélő Paul Lewisnak nem nyílt ki az ernyője és a póternyőjével is gondok támadtak, végül egy hangár tetején kötött ki. A 40 éves férfi sisakjára rögzített kamera rögzítette a nem mindennapi képsorokat, a videót ide kattintva tekinthetik meg.

"Nem kiabáltam azt, hogy viszlát anyu, vagy ég veled, apu, csak lenéztem, és nyugodtan annyit mondtam: mindennek vége. Becsuktam a szememet, és minden elsötétült" - idézte fel a zuhanás pillanatait Paul Lewis.

A brit férfi elmondta, 190 kilométer/órás sebességgel zuhant, amikor 1200 méter magasságban észrevette, hogy egy csavarodás miatt nem tudja kinyitni az ernyőt. A férfi elkezdett pörögni a levegőben zuhanás közben, ettől elszédült, a vér a lábába áramlott, és nem érezte az erőt a felső testében.

"Lenéztem a földre, ekkor éreztem először félelmet. Másodperceken belül, 600 méter magasságban elvesztettem az életemet. Visszagondolva örülök, hogy így történt" - fejtette ki.

"Két óráig a tetőn voltam, de nem emlékszem semmire" - mondta Paul Lewis, akinek az életét az mentette meg, hogy nem valamelyik főgerenda felett zuhant a hangár tetejére.

"Nagyon szerencsés ember vagyok" - ismerte el a férfi, aki nyak- és kézsérüléssel, valamint zúzódásokkal úszta meg az esést. Paul Lewis hozzátette: tanult a balesetből, és soha életében nem fog repülőgépekből ejtőernyős ugrást végrehajtani, már el is adta felszerelését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×