eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kártérítés közpénzből a tévedésből levágott péniszért

A bukaresti főpolgármesteri hivatalnak félmillió euró (133 millió forint) értékű kártérítést kell kifizetnie egy 40 éves román férfinak, akinek a hímvesszőjét egy orvos tévedésből levágta.

A baleset 2004-ben történt. Az urológus sebész egy heredeformálódást akart kiigazítani az akkor még csak 34 éves betegén, amikor egyszer csak hatalmába kerítette a pillanatnyi elmezavar, és lenyisszantotta páciense péniszét.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a bíróság félmillió eurót kitevő kártérítést ítélt meg a kárvallottnak. Mivel az orvostól időközben megvonták a szakmagyakorlási jogot, jövedelme elenyésző: a kártérítés kifizetésének kötelezettsége így a bukaresti kórház tulajdonosára, a főpolgármesteri hivatalra hárult.

A hivatal illetékesei bejelentették: megegyeztek az áldozattal, hogy csak részletekben folyósítják a kártérítést, így 2009-ben 200 ezer eurónak megfelelő összeget fognak átutalni a péniszamputáció áldozatának.

A hivatal, amelynek hatáskörébe több bukaresti kórház is tartozik, tárgyalásokat folytat biztosítási társaságokkal, hogy hasonló orvosi műhibák esetén ők fedezzék a kártérítési költségeket.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×