Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A botrányfilm bojkottjára szólít fel a politikus

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A napokban a mozikba kerülő Brüno című film bojkottjára hív fel Emil Brix, az osztrák külügyminisztérium munkatársa, leendő londoni nagykövet. A filmben Sacha Baron Cohen egy meleg osztrák riporternek kiadva magát járja Amerikát, és hozza kellemetlen helyzetbe az útjába kerülőket.

Ahogyan az várható volt, kiváltotta Ausztria felháborodását a Brüno című film: a napokban a mozikba kerülő alkotás bojkottjára szólított fel Emil Brix, leendő londoni nagykövet.

Az osztrák kulturális tárca magas rangú munkatársa szerint a film teljesen helytelen képet mutat Ausztriáról, így mindenkinek tiltakoznia kellene ellene. Hozzátette: Sacha Baron Cohen olcsó poénokat használ.

A londoni nagyköveti posztot jövő évben átvevő Emil Brix kiemelte azt is, hogy aki valós képet szeretne kapni az országról, az Michael Haneke filmjeit nézze meg.


A Brüno című filmben Sacha Baron Cohen egy meleg osztrák divatriporternek kiadva magát járja Amerikát. A botrányhős sztár a filmben műpénisszel hadakozik, afroamerikai gyermeket fogad örökbe, divatbemutatón tesz tönkre, valamint van bátorsága a Szex és New York szereplőihez hasonlítani a vele vadászó keményfiúkat.

A főszereplő a filmben azzal viccelődik, a leghíresebb osztrák akar lenni Adolf Hitler óta, valamint az amstetteni rémre is kitér, azt állítva, az osztrák álom az, hogy van munkád, keresel egy börtönt, és ott neveled fel a családodat.

A három évvel ezelőtti Borat című filmben Sacha Baron Cohen a kazahokat figurázta ki, és a bemutatást követően halálos fenyegetéseket is kapott.