eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A botrányfilm bojkottjára szólít fel a politikus

A napokban a mozikba kerülő Brüno című film bojkottjára hív fel Emil Brix, az osztrák külügyminisztérium munkatársa, leendő londoni nagykövet. A filmben Sacha Baron Cohen egy meleg osztrák riporternek kiadva magát járja Amerikát, és hozza kellemetlen helyzetbe az útjába kerülőket.

Ahogyan az várható volt, kiváltotta Ausztria felháborodását a Brüno című film: a napokban a mozikba kerülő alkotás bojkottjára szólított fel Emil Brix, leendő londoni nagykövet.

Az osztrák kulturális tárca magas rangú munkatársa szerint a film teljesen helytelen képet mutat Ausztriáról, így mindenkinek tiltakoznia kellene ellene. Hozzátette: Sacha Baron Cohen olcsó poénokat használ.

A londoni nagyköveti posztot jövő évben átvevő Emil Brix kiemelte azt is, hogy aki valós képet szeretne kapni az országról, az Michael Haneke filmjeit nézze meg.


A Brüno című filmben Sacha Baron Cohen egy meleg osztrák divatriporternek kiadva magát járja Amerikát. A botrányhős sztár a filmben műpénisszel hadakozik, afroamerikai gyermeket fogad örökbe, divatbemutatón tesz tönkre, valamint van bátorsága a Szex és New York szereplőihez hasonlítani a vele vadászó keményfiúkat.

A főszereplő a filmben azzal viccelődik, a leghíresebb osztrák akar lenni Adolf Hitler óta, valamint az amstetteni rémre is kitér, azt állítva, az osztrák álom az, hogy van munkád, keresel egy börtönt, és ott neveled fel a családodat.

A három évvel ezelőtti Borat című filmben Sacha Baron Cohen a kazahokat figurázta ki, és a bemutatást követően halálos fenyegetéseket is kapott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×