Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csaknem megölte az alakformáló nadrágja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy alakformáló nadrág okozott allergiás reakciót egy brit nővérnél, aki csaknem meghalt emiatt.

Nem egészen egy órával azután, hogy Kim Walker felhúzta az újonnan vásárolt alakformáló nadrágját, kiütések jelentek meg a csuklóján és a nyakán.

A nő azonnal megszabadult a ruhadarabtól és antihisztaminnal próbálta enyhíteni a tüneteket, amelyek azonban egyre súlyosabbá váltak: rövidesen már a teste 80 százalékát kiütések borították.

A nővérként dolgozó Kimnél anafilaxiás reakció lépett fel, amelybe akár bele is halhatott volna: mivel a légcsöve elzáródott, képtelen volt levegőt venni.

Életét az mentette meg, hogy adrenalininjekciót kapott, az Edinburghi Királyi Kórház munkatársának felépülése azonban legalább hat hétig tart majd.

"Az anafilaxiás sokk életveszélyes. Szerencsém, hogy épp a baleseti osztályon voltam és beadták nekem az adrenalint. Most már nevetek rajta, de nagyon rémisztő volt, hogy nem tudok levegőt venni" - mondta Kim Walker.

"Lesz mit mesélni a kétéves kislányomnak, ha megnő: anyu őrült, nadrágos sztoriját" - tette hozzá a nővér, aki szerint az allergiás reakciót az alakformáló nadrág nedvszívó anyaga okozta.

A Primark üzletlánc - amelynek egyik boltjában Kim Walker a nadrágot vásárolta - szóvivője közölte: sajnálják, ami történt, és kivizsgálják az esetet.