eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Veséivel együtt a donor személyiségét is megkapta

Egy brit nő állítása szerint "teljes személyiség-transzplantáción ment keresztül", miután új veséket kapott. Cheryl Jonhsont májusban műtötték meg, a sikeres operáció azonban nem várt mellékhatásokat hozott a 37 éves nő számára.

Az új vesék mellett a donor személyiségének egy részét is megkapta a rajta elvégzett transzplantációs műtét során - állítja egy prestoni nő.

1998-ban diagnosztizálták betegségét, és 2001-ben már elvégeztek egy sikertelen operációt a furcsa tünetekről beszámoló asszonyon.

A donor számos tulajdonságát átvette - állítja Jonhson. "Az első műtét után nem ismert rám a fiam: kezelhetetlen voltam és mozgékony, szóval nem önmagam" - mondta az asszony.

A második, sikeres operáció során egy 59 éves férfi veséit kapta meg az egyébként gondnokként dolgozó nő, s elmondása szerint még irodalmi ízlése is megváltozott.

"Mindig is szerettem olvasni, de a ponyvaregények helyett most klasszikusokat, Jane Austent és Dosztojevszkijt olvasok" - magyarázta Cheryl Johnson.

Az Amerikai Akadémia a sejtalapú emlékezeti jelenségek teóriájával magyarázza a transzplantáción átesett pánciensek körében megfigyelhető tüneteket.

Az elmélet magyarázatot adhat arra is, miként lett egy tériszonnyal küszködő nőből hegymászó, vagy egy a csokoládét utáló ügyvédből a barna édesség legnagyobb szerelmese az életmentő műtét után.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×