Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két film is lesz a Harry Potter utolsó részéből

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két filmet forgatnak a Harry Potter és a Halál ereklyéi című könyvből - döntött a jogtulajdonos Warner Bros. stúdió. A döntést azzal indokolták, hogy így az angolul 784 oldalas könyv minden eseményét híven ábrázolni tudják.

Természetesen hatalmas siker a Harry Potter-sorozat hetedik és egyben befejező része a könyvpiacon. A regényt - hasonlóan az előző kötetekhez - megfilmesítik, méghozzá a Variety amerikai szaklap szerint rögtön két részre osztva.

Az újság úgy értesült, hogy a jogtulajdonos Warner Bros. hasonló konstrukcióban képzeli el a két rész piacra dobását, mint ahogy Quentin Tarantino jelentette meg a Kill Billt, azaz az első részt fél éves késéssel követné a második.

Bár anyagi megfontolások is szerepet játszhatnak a döntésben, a film producere állítja: "tisztán kreatív okok" állnak a két részre bontás mögött. "Szemben a legtöbb könyvvel, ebből a regényből nem lehet részeket eltávolítani" - jelentette ki David Heyman.

Az elképzelést támogatja a címszereplő Daniel Radcliffe is, aki szerint ez az egyetlen módja, hogy igazságosak legyenek JK Rowling írónővel. "A többi könyvben voltak olyan részek, melyeket könnyebben ki lehetett hagyni, bár még ezek a döntések is hátborzongatóak lehettek egyes rajongóknak, ám a hetedik regényben nincsenek ilyen mellékszálak" - mondta Daniel Radcliffe.

A stúdió tervei szerint a Harry Potter és a Halál ereklyéi első része 2010 novemberében, míg a második 2011 májusában kerülne a mozikba.