Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lőszert vittek haza a gyerekek a debreceni iskolából

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolc milliméteres, második világháborús lőszert vitt haza egy debreceni kisdiák. A helyi rendőrkapitányság szóvivője szerint az egyik iskola udvarán földmunkák során kerültek elő a földből a régi fegyverzeti anyagok, amelyekhez a gyerekek a munkások figyelmetlenségét kihasználva jutottak hozzá.

Egy édesanya jelentette hétfő este a debreceni rendőrkapitányságon, hogy 11 éves kisfia egy körülbelül 6 centiméter hosszú, régi, erősen rozsdás lőszert talált. A gyerek a töltényt az egyik barátjától kapta, aki iskolája udvarán találta azt - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet szóvivője.

Juhászné Kiss Katalin közölte: a rendőrség helyszíni szemlét tartott az egyik debreceni általános iskola területén, amelynek során kiderült, hogy a lőszerek és egyéb II. világháborús hadianyagok elektromosvezeték-fektetés közben kerültek elő a földből az udvaron.

A munkások a talált tárgyakat egy vödörbe szedték össze, majd, mikor visszatértek feladatukhoz, a gyerekek - kihasználva figyelmetlenségüket - elcsentek három darab lőszert és egy kulacsot - tette hozzá a debreceni rendőrkapitányság szóvivője.

A földből előkerült tárgyakat a rendőrség azóta lefoglalta. A hatóság most azt vizsgálja, hogyan férhettek hozzá a gyerekek a II. világháborús, éles légpuskalőszerekhez, és hogyan vihették haza azokat - mondta Juhászné Kiss Katalin.

Hanganyag: Kálló Izabella