eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A partra mosott három jobb láb hátborzongató rejtélye

Rendkívül különös történet foglalkoztatja a kanadai rendőrséget, ugyanis Vancouver-sziget partjainál az elmúlt fél évben a víz három jobb lábat sodort a partra.

Misztikus események foglalkoztatják manapság a Vancouver-sziget rendőrségét, ugyanis az elmúlt fél évben az óceán három különböző, de egymástól nem nagy távolságban lévő partszakaszon három jobb lábat sodort a partra.

Az első eset tavaly augusztusban történt Brit-Columbia egyik félreeső szigetén. Egy 12 éves kislány, aki a szüleivel kirándult a partszakaszra, talált egy 45-ös sportcipőt - amiben még benne volt a tulajdonos jobb lába.

Hat nappal később egy közeli szigeten túrázó pár talált egy másik, ugyancsak 45-ös jobb lábat a hozzá tartozó edzőcipővel egy fatörzsben. A harmadik eset a múlt hónapban történt egy harmadik sziget partjainál, ahol ismét a víz mosott partra egy jobb lábat.

Bár a történtek inkább hasonlítanak egy abszurd film forgatókönyvére, vagy egy Monthy Python-darabra, a nyugat-kanadai rendőrség egyáltalán nem találja viccesnek a dolgot. A hatóság DNS-mintát vett a lábakból, ám a módszer nem vezetett eredményre.

Brenda Clark kanadai törvényszéki antropológus szerint ránézésre egy láb alapján lehetetlen megállapítani a balesetet szenvedett nemét, korát, vagy termetét.

"Egyáltalán nem szokatlan jelenség különböző testrészek előkerülése, ezek általában egy halászbaleset, vagy hajós gázolás következményei. Ugyanakkor az gyanakvásra adhat okot, hogy ilyen közel egymáshoz találtak rájuk" - jelentette ki a southamptoni Tengerkutató Központ munkatársa, Simon Boxall.

"A lelőhelyek elemzése alapján nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy azok valószínűleg a vancouveri területről származnak" - tette hozzá a tengerkutató, aki elsősorban a leletek jó állapotával támasztotta alá véleményét. Simon Boxall ugyanakkor csupán véletlen egybeesésnek tartja, hogy mindhárom megtalált testrész jobb láb volt.

Nem mindenki ért vele egyet. A University of Washington tengerkutatója ugyanis úgy véli, a jobb és a bal lábbelik gyakran másképp sodródnak a vízen. "Vannak tengerpartok, melyekre inkább jobb, vannak olyanok, melyekre inkább bal cipőket sodor a partra a víz" - jelentette ki Curtis Ebbesmayer.

Vannak persze örök szkeptikusok, például Digby Jones helyi lakos, aki szerint az egész csak egy átverés: "Ha ellátogatnának a közelben lévő hullaházakba, biztosan találnának egy fickót, aki most dől a nevetéstől".

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×