Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Saját videojátékot adott ki a legendás rockbanda

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Főszereplője lett egy videojátéknak az Aerosmith amerikai rockegyüttes. Mivel a veterán banda mostanság kevés lemezt ad el, inkább koncerten kíváncsiak rájuk a rajongók, új lehetőségeket keresnek.

Az együttes, 35 éves karrierrel a háta mögött saját videojátékot készített, a Guitar Hero egy különleges változatát, amelyet júniusban adnak ki.

"Megtiszteltetés a zeneiparban ezen az úton elsőnek lenni. A rajongók új formákban akarják élvezni a zenét, és azok közül, akik majd játszanak vele, a valóságban is gitárt ragadhatnak és együttest alakíthatnak. Büszkék leszünk, hogy mi ihlettük meg őket" - nyilatkozta az El País című spanyol napilapnak Joe Perry gitáros, akinek alkalma lesz misztikus riffjeit bemutatni
a játékban.

Az Aerosmith 1994-ben egyike volt az elsőknek, akiknek egy dalát ingyen lehetett letölteni lemezkiadójuk honlapjáról.

A banda a kemény rock egyik legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát az 1990-es évek elejétől és több dalukat is felhasználták filmekhez.

A Guitar Hero II. és III. videojátékokban egyaránt volt az együttesnek egy-egy dala. Az új programban több tucat lesz, mellettük azokéi, akik hatással voltak rájuk. A játékosok követhetik útjukat és szerepelhetnek is azokon a helyszíneken, ahol legjelentősebb koncertjeiket adták.