Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Saját fegyverével lőtték le a rendőrt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kihallgatásra akart bevinni egy rendőrnő New Orleansban egy csavargót, a gyanúsított azonban leteperte, elvette tőle a fegyverét és agyonlőtte.

A New Orleans-iakat sokkolta a rendőrgyilkosság híre, abban bíztak ugyanis, hogy az idén végre sikerül visszaszorítani a bűnözést a városban, ahol rémisztően leromlott a közbiztonság a Katrina hurrikán óta.

A 24 éves Nicola Cotton járőr kocsival érkezett a gyanúsítottért, akit kérdezgetni kezdett. Amikor megpróbálta a férfit megbilincselni, az rátámadott, és hét percen keresztül dulakodott vele. - számolt be az esetről Warren Riley rendőrkapitány.

A rendőrnőnek még sikerült segítséget kérni rádión, de a gyanúsított megszerezte a fegyverét, és többször is rálőtt. "A tiszt egy nála kétszer nagyobb férfival vette fel a harcot, és nagyon bátran viselkedett. Amennyire meg tudtuk állapítani, tökéletesen követte az ilyenkor előirányzott procedúrát" - tette hozzá Riley.

A lövöldözésnek több szemtanúja is volt a belvárosban, de a tiszt és a gyanúsított birkózását valószínűleg nem látták, mert a földön, a rendőr kocsi takarásában dulakodtak.

A gyilkosságot azonban megörökítette egy ipari kamera is, amelynek felvételét a rendőrség lefoglalta.

A gyanúsított nem is menekült el a helyszínről, ott tartóztatták le az erősítésként érkező rendőrök. A 44 éves Bernell Johnsont korábban már többször letartóztatták nemi erőszak miatt.