Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Öngyilkossági láz pusztít a kisvárosban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egymást érik az öngyilkosságok Nagy-Britannia egyik városában. A walesi Bridgendben egy év alatt 13 fiatal végzett magával, legutóbb egy 15 éves diák.

A fiatalok körében elkövetett újabb öngyilkossági kísérlettől tartanak Nagy-Britannia egyik városban, ahol már tizenhárom tinédzser vagy huszonéves végzett magával. A rendőrség jelenleg is kutatja, van-e összefüggés a halálesetek között.

A törvényszéki szakértők szerinte hét haláleset között lehet összefüggés, ők ugyanis ugyanannak az internetes közösségi oldalnak a tagjai voltak. A további hat haláleset ugyanakkor nem illeszkedik a sorba, a nyomozók szerint ezek nem állnak kapcsolatban a többivel.

Egyikük, egy 20 éves fiú azután végzett magával, hogy megbüntették ittas vezetésért. Egy másik, 21 éves fiú halálát családja is megdöbbenéssel fogadta, a fiatalember ugyanis néhány hónappal állt az esküvője előtt.

Az öngyilkosságok az elmúlt egy évben történtek, a szülők pedig egyre jobban aggódnak gyermekeikért. A hullám úgy tűnik nem ért véget, legutóbb csütörtökön végzett magával egy 15 éves fiatal.

A legutóbbi haláleset óta a 40 ezres lakosú walesi városban elhatározták, hogy "átvilágítják" a középiskola diákjait, hogy kiszűrjék azokat, akik hajlamosak az öngyilkosságra, amelyet sokan már járványszerűnek tartanak.

A kislány iskolájának vezetői is értetlenül állnak az eset előtt, és megpróbálnak komolyan odafigyelni arra: segítsenek azokon, akik szintén hajlanának az öngyilkosságra. Épp ezért pszichológiai vizsgálatot rendeltek el a diákok körében.