eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Öngyilkossági láz pusztít a kisvárosban

Egymást érik az öngyilkosságok Nagy-Britannia egyik városában. A walesi Bridgendben egy év alatt 13 fiatal végzett magával, legutóbb egy 15 éves diák.

A fiatalok körében elkövetett újabb öngyilkossági kísérlettől tartanak Nagy-Britannia egyik városban, ahol már tizenhárom tinédzser vagy huszonéves végzett magával. A rendőrség jelenleg is kutatja, van-e összefüggés a halálesetek között.

A törvényszéki szakértők szerinte hét haláleset között lehet összefüggés, ők ugyanis ugyanannak az internetes közösségi oldalnak a tagjai voltak. A további hat haláleset ugyanakkor nem illeszkedik a sorba, a nyomozók szerint ezek nem állnak kapcsolatban a többivel.

Egyikük, egy 20 éves fiú azután végzett magával, hogy megbüntették ittas vezetésért. Egy másik, 21 éves fiú halálát családja is megdöbbenéssel fogadta, a fiatalember ugyanis néhány hónappal állt az esküvője előtt.

Az öngyilkosságok az elmúlt egy évben történtek, a szülők pedig egyre jobban aggódnak gyermekeikért. A hullám úgy tűnik nem ért véget, legutóbb csütörtökön végzett magával egy 15 éves fiatal.

A legutóbbi haláleset óta a 40 ezres lakosú walesi városban elhatározták, hogy "átvilágítják" a középiskola diákjait, hogy kiszűrjék azokat, akik hajlamosak az öngyilkosságra, amelyet sokan már járványszerűnek tartanak.

A kislány iskolájának vezetői is értetlenül állnak az eset előtt, és megpróbálnak komolyan odafigyelni arra: segítsenek azokon, akik szintén hajlanának az öngyilkosságra. Épp ezért pszichológiai vizsgálatot rendeltek el a diákok körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×