Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kézikönyv alapján követték el a páros öngyilkosságot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy-Britanniában egy idős házaspár - félve a betegségektől, és attól, hogy egyedül maradnak - egy kézikönyv alapján követett el öngyilkosságot. Tettüket alaposan megtervezték, és úgy követték el, hogy a hátrahagyottaknak minél kevesebb gondot okozzanak.

A 81 éves férfi és 76 éves felesége whisky-t ivott, majd egy nylonzacskót tekert a fejére. A pár már korábban is beszélt arról a barátoknak és a rokonoknak, hogy együtt szeretnének meghalni, mert mindketten nagyon félnek attól, hogy egyedül maradnak, és úgy érezték: nem tudnának egymás nélkül élni.

Az idős szerelmeseket ágyban fekve találták meg, miközben zene szólt mellettük. Tettüket már évek óta tervezték, és mindketten elkészítették a végrendeletüket is, hogy fiuk gondjait csökkentsék.

A nyugdíjasok emellett búcsúleveleket is írtak a barátoknak és a rokonoknak. A levelek mellett azonban a lakásukban találtak egy könyvet is, amelyben útmutató volt ahhoz, hogyan kell elkövetni egy öngyilkosságot.

A könyv egy korábban újságíróként dolgozó brit férfi műve, amelyet szerzője a gyógyíthatatlan betegeknek szánt, akiknek egyrészt kényelemre van szükségük, másrészt nem elég erősek ahhoz, hogy valami nagyon romboló dolgot vigyenek véghez magukon. A kötet 1991-ben jelent meg.

A rendőrök elmondása szerint a házaspár valószínűleg alaposan átgondolta a tettet, és mindent úgy hajtott végre, hogy ezzel a lehető legkevesebb gondot okozza az utódoknak.