eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fordulat az átvágott torkú diáklány ügyében: "Kést szegezett nekem"

Késsel fenyegetett meg egy férfit az olaszországi Perugiában tanuló brit diák, Meredith Kercher meggyilkolásával vádolt amerikai lány. A sértett hónapokig hallgatott, csak most mert vallomást tenni a rendőrségen Amanda Knox ellen. Az átvágott torkú Meredith Kercherre november elején találtak rá a rendőrök saját hálószobájában.

Vallomást tett Amanda Knox - a lakótársa, Meredith Kercher meggyilkolásával vádolt amerikai diáklány - ellen egy albán férfi az olasz rendőrségen; a nyomozók szerint az új szemtanú segítségével sikerülhet megoldani az ügyet.

Meredith Kercher holttestét tavaly november 1-jén találták meg abban a házban, amelyet ő és Amanda Knox együtt béreltek, míg Perugiában talnultak. Az ügyben gyilkosság vádjával az amerikai Knoxot és olasz barátját, Raffaele Sollecitót is letartóztatták, egy közös ismerősükkel, Rudy Hermann Guedével együtt.

Eddig egyedül az afrikai származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Rudy Guede ismerte be, hogy a brit diáklány halála idején a helyszínen volt, de tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

Késsel ment neki

Az új szemtanú, mint mondta, eddig azért nem jelentkezett, mert félt. Azért fordult végül mégis a rendőrséghez, mert minden ügyvéd, akinek elmesélte, mi történt vele, arra bíztatta, hogy számoljon be arról a hatóságoknak is.

Az albán férfi mindenszentekkor - amikor Meredith Kercher jelmezbálban volt - kocsijával elsodorta a diáklányok bérelt háza előtt álló kukát.

"Két embert láttam a kuka mögött, akik ordítozni kezdtek. Vitába keveredtünk, aztán a lány hirtelen, a semmiből egy kést rántott elő. Kiabált és nekem szegezte a pengét. Biztos vagyok abban, hogy Amanda Knox volt az, és Raffaele Sollecito volt vele" - mondta a szemtanú.

"Amíg veszekedtünk, egy másik férfi tűnt fel a sötétben. Rudy (Hermann Guede) volt az. Azok hárman együtt voltak" - tette hozzá a meg nem nevezett férfi.
Igaz? Hamis?

Giuliano Mignini, az ügyön dolgozó államügyész hitelt érdemlőnek nyilvánította a tanúvallomást, hiszen annak ellenére, hogy az eset hónapokkal ezelőtt történt, a tanú tökéletesen írta le a környezetet, és arra is emlékezett, hogy aznap éjjel esett az eső.

Az új tanú szavai ellentmondanak Sollecito és Guede vallomásának: mindketten azt állítják, hogy sosem találkoztak egymással. Éppen emiatt Walter Biscotti, Guede ügyvédje máris visszautasította az albán nyilatkozatát, arra hivatkozva, hogy ügyfele október 31-én este, mint azt már többször elmondta, spanyol barátaival vacsorázott.

Újabb nyomok

Nem elég azonban, hogy újabb tanú tett vallomást a tanúsítottak ellen, a rendőrség újabb nyomokat is talált, amelyek Rudy Hermann Guede és Raffaele Sollecito ellen szólnak: a gyilkosság helyszínén heverő véres melltartón ugyanis rábukkantak a két férfi DNS-ére.

Amanda Knox DNS-ét is - Meredith Kercherével keveredve - is megtalálták a helyszínen, a mosdókagylóban. Elképzelhető, hogy a nyomok akkor kerültek oda, amikor a gyilkosság után az amerikai diáklány kezet mosott.

Azt, hogy pontosan mikor halt meg Meredith Kercher, egyelőre nem lehet tudni. Ezt a bíróság által kijelölt szakértők állapítják majd meg a következő hetekben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×