eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

A pokolról olvas a börtönben a maffiavezér

A szicíliai maffia egykori keresztapja, Bernardo Provenzano, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti, Dante művét olvassa a börtönben.

A maffiafőnököt még 2006-ban tartóztatták le, amikor is további 51 gyanúsítottat vettek őrizetbe. Provenzanót negyven évnyi bujkálás után fogta el a rendőrség.

A hétfőn lezáródott maffiaperben 38 vádlottra összesen több mint négyszáz év börtönbüntetést szabtak ki. Akik beismerték bűnösségüket, enyhített büntetést kaphattak.

A maffiavezér, aki már több mint egy éve van elzárva, a börtönben Dante "Isteni színjátékát" olvassa, amelyet egy barátjától kapott. Provenzano nagyon örült az ajándéknak, már el is olvasta a mű pokolról szóló részét.

A 2006-os nagy maffia elleni rendőrségi rajtaütés során 13 maffiacsalád vezetőjét fogták el. Két klán vezetője, Antonio Rotolo és Franco Bonura fejenként húsz év börtönbüntetést kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×