eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is!

Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.

A 68 lóerős Alfa Romeo Pescara Spyder külön az olasz diktátor megrendelésére készült 1935-ben. Még a gyárban 95 lóerősre tuningolták, mert Benito Mussolini később elindította a Mille Miglia itáliai

körversenyen.

A kétüléses kabrió sportkocsit a fasiszta diktátor sofőrje, Ercole Boratto az Alfa Romeo korábbi tesztpilótája vezette az 1936-os megbízhatósági versenyen. Az autó összesítésben tizenharmadik lett, saját osztályában pedig a harmadik.

A kocsi 1939-ig volt Mussolinié, új tulajdonosra a február 27-i cheltenhami árverésén találhat.

Az aukciósház azzal számol, hogy az autó valószínűleg 600 és 800 ezer fontos (208-277 millió forintos) áron kelhet el, de nem kizárt, hogy az egymillió fontot (346 millió forintot) is megadják érte.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×