eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Döghúst evett, hogy megmenekülhessen

Négy napot töltött a Sziklás-hegység vadonjában egy kanadai férfi, saját autója alatt, miután baleset érte. Ken Hildebrandra, aki döghúst evett és egy mérőszalag segítségével jutott vízhez, túrázók találtak rá.

A mentősként dolgozó Ken Hildebrand eredetileg vadcsapdákat ellenőrzött a kanadai Calgarytól 130 kilométerre délnyugatra fekvő erdőségben, amikor autója alá szorult.

A baleset január 8-án történt, a férfira azonban csak 96 órával később találtak rá túrázók, addig csak magára számíthatott.

A szerencsétlenül járt férfinál volt egy tekercs narancssárga színű mérőszalag, amelyet X alakban meghajtogatott és búvóhelye elé tette, így az arra járók észrevehették, és, mivel más folyadékhoz nem jutott, a vékony szalag közepén összegyűlt pár cseppel csillapította a szomját.

Ken Hildebrandnak élelme sem volt, így azt kellett megennie, ami a keze ügyébe akadt, akkor is, ha az éppen döghús volt, amitől meg is betegedett, de legalább túlélte a kalandot.

Nem elég, hogy a férfi rendes étel és ital nélkül maradt, csapdába esve, a farkasok és a prérifarkasok is körülötte ólálkodtak prédát remélve. Ken Hildebrand szerencséje az volt, hogy vitt magával egy jelzősípot is, amit időről időre megfújva távol tudta tartani magától a ragadozókat.

"A családomra és Istenre gondoltam" - mondta a férfi, miután kórházba vitték, ahol ellátták. A lába sérült, itt-ott megfagyott, kiszáradt és már-már kórosan kihűlt.

Sokan tudták Ken Hildebrandról, hogy hová készül, és mikor tervezi, hogy hazaér - mondta kezelőorvosa, Troy Linderman, aki szerint rengetegen keresték a férfit, de nem sikerült rábukkaniuk.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×