eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk

Kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják a diétázó családfőt

Befejezte a nyomozást a hatóság annak a férfinak az ügyében, akinek tavaly halt meg a felesége egy drasztikus diéta következtében. Amikor a rendőrök rátaláltak a családra, az anyán már nem tudtak segíteni, az apa és gyermeke pedig súlyosan alultáplált volt. Kamarás Péter, a férfi ügyvédje elmondta, a gyilkossági kísérlet és a segítségnyújtás elmulasztása mellett a kiskorú veszélyeztetése vád is szerepel a vádemelési javaslatban.

Bővült a gyanúsítás köre, ugyanis az iratismertetés előtt tudatta a nyomozóhatóság, hogy a segítségnyújtás elmulasztása és az emberölés kísérlete mellett kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják azt a férfit, akinek tavaly halt meg a felesége egy diéta következtében - mondta a férfi ügyvédje.

Kamarás Péter kiemelte: ez elég abszurdnak tűnik, mert az igazságügyi gyermekpszichiátriai szakértő szerint a kiskorú érzelmi, értelmi színvonala, szókincse meghaladja az átlagost, tehát szeretetteljes családban nőtt fel.

A kiskorú veszélyeztetésének alapja, hogy a szokásos oltásokat és gondozást a hivatalos formában nem kapta meg. Ez nem egyéb, mint szabálysértés, de nem alapozza meg bűncselekmény alapos gyanúját - hangsúlyozta az ügyvéd.

Kamarás Péter közölte, hogy a diétát nem terjesztették ki a gyerekre, anyatejet, gyümölcsöt, apróbb süteményeket evett.

A gyerek valóban alultáplált volt, amikor rátaláltak, de ez mással is magyarázható - tette hozzá.

Az ügyvéd kiemelte: az ügyészség dönt a vádemelés köréről, terjedelméről, de még nem tudni, mikorra tűzik ki a tárgyalást.

Segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják a férfit, miközben a tragédia időpontjában közvetlen életveszélyes állapotban volt az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint - emelte ki Kamarás Péter.

Az ügyvéd szerint a bizonyítási eljárás sarkalatos pontja lesz a szakértői vélemények helytállósága.

Mint ismert, tavaly májusban egy halott várandós nőt, egy kórosan sovány férfit, valamint egy koplaltatott kisgyermeket találtak a rendőrök az óbudai Amfiteátrum utca egyik lakásában. Mint kiderült, a család rendszeresen tartott böjtkúrát.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×