Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják a diétázó családfőt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Befejezte a nyomozást a hatóság annak a férfinak az ügyében, akinek tavaly halt meg a felesége egy drasztikus diéta következtében. Amikor a rendőrök rátaláltak a családra, az anyán már nem tudtak segíteni, az apa és gyermeke pedig súlyosan alultáplált volt. Kamarás Péter, a férfi ügyvédje elmondta, a gyilkossági kísérlet és a segítségnyújtás elmulasztása mellett a kiskorú veszélyeztetése vád is szerepel a vádemelési javaslatban.

Bővült a gyanúsítás köre, ugyanis az iratismertetés előtt tudatta a nyomozóhatóság, hogy a segítségnyújtás elmulasztása és az emberölés kísérlete mellett kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják azt a férfit, akinek tavaly halt meg a felesége egy diéta következtében - mondta a férfi ügyvédje.

Kamarás Péter kiemelte: ez elég abszurdnak tűnik, mert az igazságügyi gyermekpszichiátriai szakértő szerint a kiskorú érzelmi, értelmi színvonala, szókincse meghaladja az átlagost, tehát szeretetteljes családban nőtt fel.

A kiskorú veszélyeztetésének alapja, hogy a szokásos oltásokat és gondozást a hivatalos formában nem kapta meg. Ez nem egyéb, mint szabálysértés, de nem alapozza meg bűncselekmény alapos gyanúját - hangsúlyozta az ügyvéd.

Kamarás Péter közölte, hogy a diétát nem terjesztették ki a gyerekre, anyatejet, gyümölcsöt, apróbb süteményeket evett.

A gyerek valóban alultáplált volt, amikor rátaláltak, de ez mással is magyarázható - tette hozzá.

Az ügyvéd kiemelte: az ügyészség dönt a vádemelés köréről, terjedelméről, de még nem tudni, mikorra tűzik ki a tárgyalást.

Segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják a férfit, miközben a tragédia időpontjában közvetlen életveszélyes állapotban volt az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint - emelte ki Kamarás Péter.

Az ügyvéd szerint a bizonyítási eljárás sarkalatos pontja lesz a szakértői vélemények helytállósága.

Mint ismert, tavaly májusban egy halott várandós nőt, egy kórosan sovány férfit, valamint egy koplaltatott kisgyermeket találtak a rendőrök az óbudai Amfiteátrum utca egyik lakásában. Mint kiderült, a család rendszeresen tartott böjtkúrát.

Hanganyag: Litauszky Balázs