Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb csapás: a Rolling Stones is lelép

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre nehezebb helyzetbe kerül a válság sújtotta EMI lemezkiadó, melytől a legutóbbi hírek szerint egyik legnevesebb bandája, a legendás Rolling Stones is szívesen megválna.

A Rolling Stones lehet a következő zenekar, amely elhagyja az egyre nagyobb gondokkal küszködő EMI lemezkiadót. A brit együttes jelenleg is tárgyal a kiadóval májusban lejáró ötéves szerződése meghosszabbításáról.

Nem egyszerű megbeszélésről van szó, hiszen Sir Mick Jagger énekes a hírek szerint felettébb elégedetlen a vállalatnál tapasztalható felfordulással, ezért más kiadók felé is nyitni kíván.

A The Times brit napilapnak nyilatkozó forrás úgy fogalmazott: a Rolling Stones jelenleg "a lehetőségeket mérlegeli".

Az EMI vesszőfutása tavaly kezdődött, amikor a céget megvásárolta a Terra Firma nevű befektetési társaság. A kiadót azóta olyan művészek hagyták el, mint Sir Paul McCartney vagy a Radiohead.

Ráadásul nem a Rolling Stones az egyetlen, amely a távozást fontolgatja, állítólag a The Verve, a Coldplay és Robbie Williams is elégedetlen a kiadónál tapasztalható állapotokkal, olyannyira, hogy mindannyian úgy döntöttek: elhalasztják az idei évre tervezett lemezük megjelenését, amennyiben nem kapnak biztosítékokat az EMI-tól.

A vállalat közben ráadásul azt is bejelentette, hogy mintegy kétezer alkalmazottat tervez elbocsátani költségcsökkentés címén.